CARTA BRANCA – ORGANISCHE CASE PINTEREST / INSTAGRAM / TIKTOK

Carta Branca is een bekend merk voor trouwjurken en heeft een opmerkelijke organische groei doorgemaakt door strategisch gebruik te maken van de kracht van visuele platforms zoals Instagram, Pinterest en TikTok. Ze richten zich op het tonen van prachtige trouwjurken, het verbinden met hun klanten en het creëren van een community met bruiden en winkeliers wereldwijd. Carta Branca heeft haar merkbereik vergroot en haar positie in de concurrerende trouwbranche verstevigd. In dit artikel bespreken we het verhaal van Carta Branca en hoe hun organische Instagram, Pinterest en TikTok accounts zijn gegroeid onder strategische begeleiding van The Dot Society.

Instagram – Beïnvloed toekomstige bruiden en winkeliers met visuele verhalen

Eerst bespraken we met het team van Carta Branca de verschillende contentpijlers die we gingen benaderen op Instagram. Hierbij was het belangrijk om alle pijlers maandelijks in te zetten. De belangrijkste pijlers waren: de bruiden van Carta Branca, het proces achter het maken van een jurk, het team en het uitlichten van bruidsjurken en hun details uit de verschillende collecties. Door authentieke en relateerbare content te delen, bouwde Carta Branca een loyale community van volgers op die zich verbonden voelden met het merk.

We richten ons niet alleen op het plaatsen van posts, maar ook op reels en verhalen. Het was belangrijk om bewegende en statische content te combineren in de contentkalender. Door gebruik te maken van interactieve functies zoals polls, vraagstickers en countdowns, bevorderden ze de betrokkenheid en nodigden ze hun volgers uit om een actief onderdeel te zijn van de Carta Branca ervaring. Deze inspanningen verhoogden niet alleen de zichtbaarheid van het merk, maar genereerden ook organische mond-tot-mondreclame doordat toekomstige bruiden hun enthousiasme deelden en vrienden tagden in de boeiende verhalen van Carta Branca of vroegen waar ze hun droomtrouwjurk konden vinden.

Graag delen we onze inzichten om organisch te groeien op Instagram met jou! Lees ons artikel en gebruik deze tips & tricks om jouw account naar het volgende niveau te tillen.

Pinterest – Bruiden inspireren met dromerige visieborden

Pinterest bleek voor Carta Branca de ‘place to be’ te zijn om bruiden te inspireren doorheen de zoektocht naar de perfecte trouwjurk. Zo greep Carta Branca deze opportuniteit met beide handen, door sterk in te zetten op Pinterest borden die naast hun prachtige jurken, ook de matching stijlen, settings & thema’s omvatten. Voor Pinterest begonnen we op dezelfde manier als voor Instagram met het bepalen van content pillars. Ook keken we meer naar de onderwerpen van borden en de verschillende soorten pins waar we de inhoudelijke pijlers gingen behandelen. Het doel was om bruiden via het Pinterest account helemaal mee te nemen in de wereld van Carta Branca en zich voor te stellen hoe het is om een bruid te worden. Hier kwamen accessoires, schoenen, verschillende collecties, beelden van modeshows, huwelijksuitnodigingen en meer aan bod.

Naast het contentgedeelte optimaliseerde Carta Branca hun Pinterest content door relevante trefwoorden te gebruiken voor zowel pins als borden, zodat gebruikers deze organisch konden ontdekken. Ze gingen actief de dialoog aan met hun publiek door, door gebruikers gegenereerde content met jurken van Carta Branca te repinnen, samen te werken met invloedrijke pinners in de trouwniche en te reageren op opmerkingen en vragen. Deze inzet stimuleerde het community-gevoel en positioneerde Carta Branca als een betrouwbare bron van bruidsmode-expertise.

Carta Branca’s toewijding aan kwaliteit visuals en consistente pinning leidde tot een grotere naamsbekendheid en meer verwijzingen naar hun website. Bruiden die verliefd werden op de esthetiek en visie van het merk werden geïnspireerd om de collecties van Carta Branca te verkennen via de website, wat resulteerde in organische sessies en het downloaden van de catalogi.

In Pinterest is het ook belangrijk dat je analyseert op welk uur je het best je pins post of inplant. Hier kun je een overzicht vinden per kanaal op welk uur of dag je het beste post.

TikTok – Creatieve interactie met aanstaande bruiden

Carta Branca gebruikte TikTok om in contact te komen met aanstaande bruiden en hun trouwjurken op een leuke en interessante manier te laten zien. Ze maakten korte video’s die visueel aantrekkelijk waren en die de aandacht van mensen trokken. Ze lieten de prachtige details van hun jurken zien, gaven stijltips en deelden speciale momenten van echte bruiloften. Door dit te doen, maakte Carta Branca een sterke connectie met aanstaande bruiden en raakten ze geïnteresseerd in hun merk.

De TikTok-strategie van Carta Branca bestond uit het gebruik van populaire trends, catchy muziek en boeiende overgangen om de aandacht te trekken van de diverse gebruikers van het platform. Hun video’s belichten de verfijnde details van hun jurken, boden stijlinspiratie aan en lieten zelfs de trouwfoto’s van echte bruiden zien. Door een kijkje te geven in de magie van de bruidservaring, raakte Carta Branca op een dieper niveau betrokken bij aanstaande bruiden, wat zorgde voor organische betrokkenheid en merkloyaliteit.

Op TikTok kozen we voor een iets commerciëlere en creatievere aanpak door in te spelen op trends zoals: welke trouwjurk past bij je sterrenbeeld, anticiperen op Sofia Richie’s huwelijkstrend, Say Yes to the Dress en meer. Door deze trends zijn we viral gegaan met een aantal TikToks. Ben je als merk nog zoekende naar nieuwe trends in TikTok? Bekijk ons artikel: “TikTok content trends om mee te starten

We kunnen concluderen dat het enorm belangrijk is voor merken om zich te blijven richten op hun organische aanwezigheid op sociale media, als aanvulling op de betaalde advertenties.

Over het algemeen hebben de strategische begeleiding van Carta Branca door The Dot Society en hun organische groei op Instagram, Pinterest en TikTok bijgedragen aan hun algemene succes. Via deze visuele platforms heeft Carta Branca aanstaande bruiden effectief beïnvloed, hen geïnspireerd met prachtige visies en hen betrokken op een creatieve en interactieve manier. Als gevolg hiervan heeft Carta Branca haar aanwezigheid vergroot, een nieuw publiek bereikt en zich gevestigd als een vertrouwd en begeerd merk in de trouwbranche.

This post is also available in: Engels