De afgelopen jaren hebben we een snelle groei gezien in het gebruik van short video content. Short video content, of video’s die 30 seconden of minder duren, veroveren de sociale mediascène. Met de opkomst van kanalen zoals TikTok en Instagram Reels is het geen wonder dat short video content de aandacht van mensen sneller trekt dan welk ander medium dan ook. Het is een gemakkelijke manier om met je publiek te communiceren en het levert een beter rendement op dan andere soorten content.

Wat is short video content?

Short video content wordt gedefinieerd als content van een paar seconden tot 3 minuten. Ze zijn ontworpen om kijkers snel te boeien en te vermaken, waardoor ze populair zijn op sociale mediaplatforms en apps voor het delen van video’s. Veel marketeers (en wij ook ;)) zien korte videocontent nu als een krachtig middel voor merken, omdat het een dynamische en boeiende manier is om in contact te komen met je doelpubliek.

Waarom gebruik maken van short video content?

 1. Het is een aandachtstrekker

  Short video’s zijn ontworpen om beknopt te zijn en duren vaak tussen 15 seconden en 3 minuten. Door deze beknoptheid kun je snel de aandacht van de kijker trekken, een cruciale factor in de snelle digitale omgeving van vandaag waar gebruikers een kortere aandachtsspanne hebben. Om op te vallen moet je content kort, boeiend en interessant zijn. Voor merken zijn korte video’s een gouden kans om in contact te komen met een jonger publiek. Of het nu gaat om een slimme productdemo of een grappige meme, deze kleine uitbarstingen van content kunnen in een mum van tijd viraal gaan.

 2. Creëren van zichtbaarheid en betrokkenheid

  Het toevoegen van korte video’s aan uw social media-strategie is een slimme zet, 81% van de marketeers beschouwt video als hun belangrijkste type content om de zichtbaarheid en betrokkenheid bij hun publiek te verhogen. Als we verschillende contentformaten analyseren, zoals posts, verhalen en video’s, dan is er geen twijfel dat videocontent het consequent beter doet dan andere content op het gebied van betrokkenheid, bereik en doorklikpercentages. Door short video te integreren, vergroot je niet alleen de zichtbaarheid binnen je bestaande publiek, maar trek je ook nieuwe volgers aan, wat resulteert in hogere engagementniveaus. Het is een strategie waar alle betrokkenen van profiteren – klinkt als een win-win!

Platformen voor  short video content 

Sociale mediaplatforms staan tegenwoordig vol met short video content. Onderstaande platforms zijn de topplatforms.

 1. TikTok-video’s: TikTok is een van de populairste platforms voor short video content. Gebruikers kunnen video’s van 15 tot 60 seconden maken over een breed scala aan onderwerpen, vaak met muziek en creatieve effecten. In het volgende puntje gaan we wat dieper in op het platform TikTok.
 2. Instagram Reels: De functie Reels van Instagram stelt gebruikers in staat om video’s van 15 tot 60 seconden te maken met het robuuste sociale netwerk van Instagram, en biedt gebruikers een verscheidenheid aan creatieve tools terwijl ze zich kunnen binden aan een groot en actief publiek.
 3. YouTube Shorts: YouTube’s antwoord op korte video’s. Shorts duren meestal 60 seconden of minder en zijn bedoeld om het TikTok-publiek te bereiken. Wat Youtube Shorts uniek maakt, is dat het korte video’s naadloos integreert in het uitgebreide YouTube-ecosysteem, waardoor makers een enorm publiek kunnen bereiken terwijl ze gebruikmaken van de uitgebreide muziekbibliotheek, geavanceerde analyses en verdienmogelijkheden van YouTube.

Wat is TikTok en waarom domineert het de short video industrie?

TikTok, gecreëerd door ByteDance in 2016, is opgeklommen tot een dominante speler in de short video-industrie. De app bevordert viraliteit met zijn slimme algoritme, stuurt culturele trends aan en betrekt een massale gemeenschap met interactieve functies zoals duetten en uitdagingen. Het trekt een jonge demografie aan die zeer hapbaar is voor marketeers en merken die op zoek zijn naar innovatieve manieren om hun publiek te bereiken.

Een van de redenen waarom TikTok zo verslavend is, is omdat het algoritme van de app ervoor zorgt dat gebruikers constant video’s te zien krijgen die ze leuk vinden. De app gebruikt slimme technologie om uit te zoeken waar je graag naar kijkt (For You Page) en stelt dan soortgelijke video’s voor. Dit betekent dat je urenlang door TikTok kunt scrollen en je nooit hoeft te vervelen. Of je nu de tijd wilt doden of iets nieuws wilt leren, TikTok heeft voor ieder wat wils.

Wat bieden wij aan in onze short video workshop?

We helpen je bij het bepalen van een duidelijke strategie voor short video content en leren je de trends, tips & trucs die je nodig hebt in onze short video workshop.

Ons proces begint met een analyse van wat short video succesvol maakt, waarbij we ons richten op waar je doelgroep zich bevindt. Vervolgens vatten we de best practices samen voor de platforms van jouw voorkeur, of dat nu TikTok, Instagram Reels of YouTube Short is. 

Hierna maken we een plan op maat voor jouw merk. Dit houdt in dat we je belangrijkste contentpijlers identificeren en deze vertalen naar overtuigende short videoconcepten. We bieden een verscheidenheid aan voorbeelden en ideeën die specifiek zijn afgestemd op jouw merk, waaronder productdemonstraties, klantgetuigenissen en merkuitdagingen die gebruikers aanmoedigen om deel te nemen.

Met onze expertise bent u in staat om boeiende short video’s te maken die aanslaan bij uw doelpubliek en uw merk helpen op te vallen in het landschap van short video content. Onze aanpak zorgt ervoor dat je de tools en inspiratie hebt om te slagen in dit dynamische en snelle medium.

Enkele van onze tips 😉

 1. Spring in op trends: dit omvat ook het gebruik van trending sounds
 2. Gebruik natuurlijk daglicht voor de beste weergave van je video’s
 3. Een rommelige achtergrond is niet professioneel: dit leidt af van wat je echt wilt laten zien
 4. Gebruik verschillende hoeken: dit zorgt voor afwisseling
 5. Last but not least: hou het kort en zorg ervoor dat je shots snel veranderen!

Geïnteresseerd in een short video workshop met ons? Aarzel niet en neem contact met ons op!

This post is also available in: Engels