Om online te groeien, hebben merken nieuwe manieren nodig om in contact te komen met potentiële en huidige consumenten. Met een reeks updates wilt Shopify hierop inspelen. In dit artikel geven we graag een overzicht van de meest relevante updates.

Bereik waardevolle prospects met Shopify Audiences

Het vinden van nieuwe klanten d.m.v. digitale advertenties is niet alleen moeilijker, maar ook duurder geworden. Om dit te counteren, heeft men Shopify Audiences ontwikkeld. Deze nieuwe applicatie maakt het namelijk mogelijk jouw “next best customers” te identificeren en verzamelen in een audience. Concreet gaat Shopify, op basis van machine learning, uit haar eigen database een lijst van “koude” consumenten genereren die waarschijnlijk het type product zullen kopen waarvan jij meer wilt verkopen. Deze “high intent” consumenten kunnen vervolgens in advertentieplatformen zoals Facebook direct getarget worden, wat het zeer interessant maakt vanuit een digital marketing perspectief.

Enkele voordelen van Shopify Audiences zijn een verbetering van de algehele targeting strategie (meer kwalitatieve lookalikes bereiken), een daling van de acquisitiekosten en een verbetering van de return on ad spend.

Ter info: momenteel is Shopify Audiences enkel opgenomen in Shopify Plus.

Geef conversie een boost door discounts te combineren

Kortingen zetten consumenten aan om meer en vaker te kopen. Door kortingen te combineren, creëer je nog aantrekkelijkere aanbiedingen. Welke promoties kan je implementeren? Combineer meerdere automatische kortingen in één bestelling, combineer automatische kortingen met gratis verzending of laat shoppers zelf een combinatie van kortingscodes toepassen in de checkout.

Enkele voorbeelden zijn:

  • Meerdere automatische kortingen: besteed €100 aan t-shirts en krijg 10% korting, en besteed €150 aan broeken en krijg 20% korting.
  • Automatische korting in combinatie met gratis verzending: “2 voor 1” op een bepaalde productcategorie, met gratis verzending voor bestellingen boven €100.

(Shopify, 2022)

Beheer de kernaspecten van jouw business met Metafields

Metafields klinken technisch, maar ze zijn eenvoudig te begrijpen. In de kern gaat het om het toevoegen van extra informatie die niet standaard op Shopify’s platform aanwezig is, maar wel nodig is om jouw bedrijf te laten groeien. Elk bedrijf heeft namelijk specifieke behoeften die uniek zijn aan de producten, de klanten en de bedrijfsdoelstellingen. Uiteindelijk gaat het bij Metafields om het delen van de juiste inhoud met het juiste publiek in de juiste context.

Voorbeeld: La Boutique Moso, een beauty retailer, gebruikt Metafields om extra context over producten te bieden. De Metafields werken als een tagging systeem, waarbij producttypes worden geclassificeerd in makkelijk sorteerbare categorieën die toegankelijk zijn via de zoekfunctie. Dit maakt het mogelijk om producten te filteren op basis van huidtype, huidprobleem, duurzaamheid enzovoort. Metafields geven niet enkel conversie een boost, maar verbeteren ook de SEO-zoekresultaten aangezien Google’s zoekmachine inhoud crawlt die is opgeslagen in Shopify’s Metafields.

Blijf in nauw contact met je consumenten d.m.v. Shopify Inbox

Het zou een heel gedoe zijn om de communicatie met consumenten op individuele platforms te monitoren. Daarom heeft Shopify het voeren van gesprekken gemakkelijker gemaakt door alle chats op één plek te centraliseren. Winkeliers kunnen ervoor kiezen om de chatfunctie op de website in te schakelen, maar ook om gesprekken van Facebook, Instagram of andere berichtensystemen samen te voegen.

Hier kan je alle updates van Shopify Editions ‘22 terugvinden.

Heb je nog vragen omtrent deze updates? De Dotters horen je graag!

This post is also available in: Engels