Thank God for podcasts! Zeker nu we ons in de tweede lockdown bevinden en we terug beperkt zijn in onze sociale contacten. Terug in ons kot en dat betekent extra vrije tijd die we op een andere manier zullen moeten invullen. Doordat onze standaard schema’s aan diggelen zijn geslagen, kan elk moment podcast tijd zijn. Zo hebben we toch eens een alternatief voor de eindeloze Netflix binge avonden in de zetel! Wij, the Dotters, zijn ook helemaal fan van podcasts en delen graag onze favoriete podcast van het moment met jou. 

Caroline’s favoriete podcast

Na het lezen van het boek: the four hour work week ontdekte ik de podcast van de auteur Tim Ferriss: The Tim Ferriss show. Tim nodigt elke week verschillende experten uit, komende uit de ondernemerswereld, waarin ze dieper discussiëren over verschillende topics als: strategieën, technieken en hoe efficiënter zijn als persoon/bedrijf en toch je doelstellingen te behalen. Dichter bij huis heb je ook nog 50Koffies. Ontstaan door Nadia en Yana net voor de lockdown, waarin ze vrouwelijke ondernemers in verschillende industrieën interviewen.Tijdens de 50 podcast worden er 10 verschillende thema’s aangekaart: finance, persoonlijke groei, female empowerment, netwerken, technologie, business development, creativiteit, media en people management. Deze podcast spreekt me enorm aan, omdat je van andere Belgische vrouwelijke ondernemers tips en tricks krijgt en hoor je ook hoe ze met bepaalde moeilijke situaties omgingen. 

Céline’s favoriete podcast

Girlboss by Sophia Amoruso. Sophia is een die-hard entrepreneur en werd door haar vrouwen modeketen Nasty Gal in 2016 reeds door Forbes uitgeroepen als een van de rijkste selfmade woman ter wereld. Elke aflevering nodigt Sophia andere inspirerende vrouwen uit rond topics als wat er nodig is om een succesvolle carrière op te bouwen of een bedrijf te laten groeien. Verwacht super open, eerlijke en soms hilarische gesprekken. Daarnaast breng ik ook uren en uren door in mijn Blinkist app. Dit is een app die je korte samenvattingen en de belangrijkste inzichten uit een enorm aanbod aan boeken geeft. Op die manier weet ik met een slechts een heel klein beetje van mijn tijd veel boeken te lezen en heel veel inzichten te verzamelen. Een echte aanrader!

Chloë’s favoriete podcast

Masters of Scale. Als je het mij vraagt, wordt ondernemen en de startup-wereld vaak onderschat door het grote publiek. Het hebben van een bedrijfsidee en het starten van een klein bedrijf, is één ding. Het opschalen van het bedrijf, het herdenken van je business-model en het durven nemen van risico’s op grote schaal is iets anders. Te vaak gaan we ervan uit dat elk bedrijf direct op de markt was met het perfecte bedrijfsidee, ook al is dat bijna nooit het geval. Ondernemerschap is een proces van vallen en opstaan, en dat beschrijft ook de Masters of Scale-Podcast. Deze podcast vertelt je de verhalen & ervaringen van de meest succesvolle, maar ook sommige gefaalde startups. Denk aan Airbnb, Nike en Mailchimp.  Wat ik vooral bewonder is het doorzettingsvermogen en de flexibiliteit van deze mensen. Het geeft mij inspiratie en motivatie om zelf een stap te zetten in de ondernemerswereld. Een echte aanrader voor mensen met startup kriebels in zich! 

Lieselotte’s favoriete podcast

Jay Shetty’s ON PURPOSE podcasts zijn genomineerd als dé #1 gezondheids podcasts in de wereld. Als het mij vraagt, is dit geen verrassing. De manier waarop hij real-life struggles uitlegt, is zo herkenbaar voor iedereen dat je niet kunt en niet wilt stoppen met luisteren.
Of je nu problemen hebt op het werk, in je relatie of algemeen struggled met jezelf (en dit kan echt op elk mogelijk vlak zijn), Jay en zijn talrijke gasten (zoals Khloé Kardashian, Kristen Bell, Kobe Bryant, Matthew Mcconaughey en zoveel meer) geven je de juiste tools, de inspiratie en de motivatie om ze allemaal aan te pakken.
Ben jij klaar om je leven te veranderen?

Axelle’s favoriete podcast

Superwomen van Rebecca MinkoffRebecca Minkoff is een modeontwerpster uit Amerika en heeft in 2018 “Female Founder Collective” opgericht. Dit is een netwerk van bedrijven geleid door vrouwen die andere vrouwen helpen op sociaal en economisch gebied. Vanuit haar interesse van bijleren van andere inspirerende vrouwen, is ze gestart met het maken van podcasts. In haar podcasts nodigt ze elke week een andere succesvolle vrouw, van CEO’s tot kunstenaars en sportvrouwen, uit voor geheimen te delen om je innerlijke supervrouw te laten schitteren. 

Mijn favoriete aflevering is “Written in the Cosmos: Jessica Pels of Cosmopolitan Magazine”

Cato’s favoriete podcast

The Business of Fashion Podcast. The Business of Fashion is wereldwijd gekend als de essentiële dagelijkse bron van informatie over alle aspecten van de mode-industrie. Naast het aanreiken van interessante artikels, bieden ze ook leerrijke podcasts aan die je via Spotify kan beluisteren. Zo blijf je up to date met de belangrijkste problematieken waar de mode-industrie dagelijks mee geconfronteerd wordt. Deze onderwerpen zijn uiteraard zeer actueel en gaan van duurzaamheid, digitalisering tot de gevolgen van de corona crisis voor de mode-industrie. Mijn favoriete afleveringen zijn: ‘Lily Cole on Why the Fashion System Needs Reform Now’ & ‘The Future of Digital Commerce’. Een echte aanrader als je je wil verdiepen in de belangrijkste uitdagingen voor modebedrijven wereldwijd!

This post is also available in: Engels