Je zit nu waarschijnlijk fronsend voor je computer, want Bel Friday?! ‘Jullie bedoelen Black Friday, toch?’ Nee hoor, Bel Friday it is!

Ten tijden van corona is lokaal winkelen relevanter dan ooit, het is ook onder dit motto dat Bel Friday werd opgericht. Vanaf vrijdag 30 oktober tot en met maandag 2 november worden Belgische on-en offline retailers in de kijker gezet! 

Bel Friday vormt overduidelijk ook een sympathieke knipoog naar het alom bekende Black Friday, waar grote retailers gigantische kortingen geven. Het is dan ook hier dat Bel Friday het verschil wilt maken. Torenhoge kortingen staan hier niet centraal, maar wel persoonlijke klantrelaties. Ga dit weekend dus op zoek naar de winkels met een #shoplocal-sticker, zij zullen je met open armen ontvangen. 

Naast het lokale karakter van deze actie, wordt er ook bijgedragen aan een “beter” België. Zo steunt Bel Friday het Rode Kruis België, wat broodnodig is ten tijden van corona. Tienduizenden vrijwilligers werken dagelijks tegen de klok om onze verpleegkundigen bij te staan. Daarom staat elke deelnemende winkelier een deel van zijn inkomsten af aan het Belgische Rode Kruis. Zo hoopt men een totaalbedrag van 100.000 euro te verzamelen, van een financiële boost gesproken!

Hoewel het pas de allereerste editie van Bel Friday is, zien we toch al enkele grote namen deelnemen. De Belgische modemerken CKS, Torfs, JBC en Zeb zijn hier enkele voorbeelden van. Uiteraard worden bedrijven van alle groottes aangemoedigd om deel te nemen. Ook kleine bedrijven kunnen hier de vruchten van plukken. We denken hier dan vooral aan de enorme boost in merkbekendheid.

Was je niet op de hoogte van deze actie, maar ben je toch getriggerd door dit leuke initiatief? Wel, laat je klanten dan zeker weten dat je een lokale speler bent!

Voeg een leuke call-to-action toe aan je marketing visuals, communiceer hierover op je social media kanalen of stuur een e-mail uit naar je klantenbestand.
Kortom: laat iedereen weten dat je een PURE en TROTSE Belgische retailer bent!

Want hier, daar kiezen we samen voor!

This post is also available in: Engels