Als jouw merk Instagram voor Business gebruikt, heb je waarschijnlijk al gemerkt dat Instagram Stories een zeer effectieve manier is om met een jonger publiek te “engagen”.

Polls gebruiken, vragen stellen en Instagram AR filters toepassen zijn verschillende leuke en gemakkelijke manieren om met zo’n gebruikers te betrekken.

Wist je zelfs dat ongeveer 62% van deze mensen zeggen dat ze meer geïnteresseerd zijn in een merk of product nadat ze er iets over gezien hebben in hun Stories?

In 2019 heeft Facebook zijn eigen platform Spark AR opgericht, dat AR belevingen op Instagram toelaat. Met deze tool kun je je eigen AR filters creëren of er simpelweg eentje gebruiken van de ingebouwde filters. Spark AR probeert steeds verbeteringen aan te brengen en nieuwe features te creëren alsook het gebruik van alle AR mogelijkheden te vergemakkelijken.

Laten we eens kijken naar hun laatste verwezenlijkingen!

AR Music
Muziek is een belangrijk deel van de Instagram beleving. Net zoals in het echte leven wordt muziek gebruikt om emoties te uiten en geeft het waarde aan bepaalde momenten. Door muziek toe te voegen aan je AR effecten, kun je nog meer betrokkenheid creëren.
Spark AR heeft het nu dus ook mogelijk gemaakt om AR belevingen te creëren die matchen met bepaalde muziek. Je hebt hierin twee opties, ofwel upload je je eigen muziek ofwel kies je een track uit de gratis bibliotheek.

Media Library
Een andere nieuwe feature is de mogelijkheid om AR effects toe te passen op voorheen getrokken foto’s en video’s. Op deze manier kunt u zinvolle of anders gemiste momenten op een nieuwe, leuke manier terugwinnen.

Gallery Picker
Vervolgens introduceert Spark AR nu ook de Gallery Picker, waar je AR effecten kunt creëren die mensen dan zelf kunnen gaan personaliseren met hun eigen foto’s. Mensen kunnen zich als het ware transporteren naar elke gewenste plek, het zogenoemde “Green Screen Effect”.

AR Stickers Templates
Als aanvulling op de Spark AR Studio Templates, wat voorontwerpen AR effects zijn die je zelf kunt personaliseren, kun je nu ook templates vinden voor 2D en 3D stickers. Zo kun je nog sneller beter AR effecten creëren.

Effect Stories & Effect Gallery
Effect Stories is een laatste nieuwigheid die het gemakkelijker maakt voor ontwikkelaars om te zien hoe AR effecten door mensen gebruikt worden. Als je je AR effecten wilt linken met belangrijke culturele gebeurtenissen en momenten, kun je nu ook Effect Gallery gebruiken.
Het “Stay home” initiatief tijdens de COVID19 crisis, is hier een mooi voorbeeld van!

Wil je graag meer weten na het lezen van dit artikel? Neem dan eens een kijkje op de website van Spark AR!

This post is also available in: Engels