Op 30 juni vieren we World Social Media Day, een dag gewijd aan de ongelooflijke impact die sociale media hebben gehad op communicatie en marketing. Bij The Dot Society is elke dag een sociale media dag, aangezien we ons voortdurend inzetten om de digitale aanwezigheid van onze klanten te versterken en te optimaliseren. Vandaag willen we je een kijkje achter de schermen geven en delen hoe wij als digital marketing agency onze eigen sociale media kanalen inzetten.

Onze Sociale Media Strategie

Bij The Dot Society hanteren we een holistische benadering voor onze sociale media strategie. Dit betekent dat we niet alleen focussen op het vergroten van onze volgersaantallen, maar ook op het creëren van waardevolle, boeiende en deelbare content. Onze strategieën zijn gebaseerd op vier pijlers:

 1. Consistentie en Branding
  We zorgen ervoor dat al onze berichten consistent zijn met onze merkidentiteit. Dit omvat het gebruik van onze kenmerkende kleuren, logo’s en een uniforme tone of voice. Begin dit jaar vierde we het 5 jarige bestaan met een re-branding dat ook meteen op alle platformen werd uitgerold. 
 2. Content Creatie en Curatie
  Onze content is een mix van originele creaties en zorgvuldig geselecteerde inhoud die relevant is voor onze doelgroep. Dit omvat blogposts, infographics, video’s, en klantensuccessen.
 3. Interactie en Engagement
  Sociale media gaat niet alleen over posten, maar ook over luisteren en reageren. We nemen de tijd om te reageren op opmerkingen, vragen en berichten van onze volgers. Onze content heeft het doel om te informeren en te entertainen. Hieruit volgen regelmatig leuke gesprekken met onze volgers. 
 4. Analyseren en Optimaliseren
  We maken gebruik van analytische tools om de prestaties van onze posts te volgen. Dit helpt ons om te begrijpen wat werkt en wat niet, zodat we onze strategie voortdurend kunnen verbeteren.

Onze Sociale Media Platformen

Bij The Dot Society begrijpen we dat elk sociaal mediaplatform uniek is en een andere benadering vereist. Daarom hebben we voor elk platform een specifieke strategie ontwikkeld om de sterke punten van dat platform optimaal te benutten. 

Volg jij ons al op LinkedIn

Op LinkedIn richten we ons op expertise en servicegerichte content door het delen van blogposts, klantensuccessen en inzichten uit events om interactie te boosten met onze klanten en prospecten. 

Volg jij ons al op Tiktok?

TikTok benutten we voor entertainment en employer branding, waarbij we de unieke ‘Dot-factor’ en onze werkcultuur tonen via creatieve video’s en behind-the-scenes content. 

Volg jij ons al op Instagram?


Op Instagram leggen we de nadruk op brand building, informatieve posts en community building door middel van hoogwaardige visuals in onze posts, beknopte en boeiende content in Stories, en een kijkje achter de schermen via Reels. Vandaag de dag ligt de nadruk voornamelijk op Instagram Stories. Waarom? 70% van de Instagram-gebruikers bekijkt dagelijks Stories, wat aantoont dat gebruikers regelmatig en consistent naar deze functie grijpen. Dé manier dus om je volgers te bereiken. 

Benieuwd naar onze best perfoming posts per platform? Volg The Dot Society & join our community. 

Volg jij ons al op LinkedIn? | Volg jij ons al op TikTok? | Volg jij ons al op Instagram

Let’s connect!

Bij The Dot Society blijven we ons inzetten om innovatieve en effectieve manieren te vinden om sociale media te gebruiken voor groei en betrokkenheid. Elk platform heeft zijn unieke mogelijkheden, en door een gerichte aanpak kunnen we het meeste uit elk kanaal halen. Vond je deze post interessant? Laten we samenwerken en jouw merk naar nieuwe hoogten tillen!

This post is also available in: Engels