MEET TINE

Stel jezelf voor en wat je doet in een paar zinnen?

Hi, ik ben Tine, digitaal grafisch ontwerper en content creator bij The Dot Society. Ik zou mezelf omschrijven als een optimistisch en kleurrijk persoon. Sinds mijn kindertijd ben ik altijd al bezig geweest met knutselen en dingen creëren. Daarom koos ik ervoor om interieurvormgeving te studeren aan Thomas More Mechelen. Na deze drie jaar was ik nog steeds niet moe en wilde ik de wereld van grafisch ontwerp beter leren kennen. Dus besloot ik Visual Design te studeren aan Luca School Of Arts in Gent, waar ik ook afstudeerde. Hierna werkte ik 3 jaar in een koffiebar, maar besloot ik daar te stoppen en mijn hart te volgen om een job te zoeken in de sector waar ik zo lang voor gestudeerd had. En zo kwam ik terecht bij The Dot Society. Sinds november 2023 mag ik mezelf een echte Dotter noemen en daar ben ik echt trots op :)

Wat doe je graag als je niet werkt?

Als ik niet aan het werk ben, breng ik mijn tijd graag door met de mensen van wie ik het meest hou, mijn vrienden en familie. Op zaterdag kan je me op de markt vinden om wat lekkere snacks te kopen. ‘s Avonds kan je me waarschijnlijk vinden in  ‘De Gouden Vis’. Dit gezellige café in Mechelen is ons stamcafé en voelt aan als mijn tweede thuis. Op warme zomeravonden is het mijn favoriete plek om te vertoeven met een lekker Aperolleke. Maar aan de andere kant geeft ook thuis zijn en mijn huis opruimen me een soort van rust. Maar wat ik exact graag doe, hangt vooral af van het seizoen. In de winter kruip ik meestal in mijn cocon, terwijl ik in de zomer het meeste van de tijd buiten wil zijn.

Wat is je favoriete manier om te ontspannen na een drukke dag?

Mijn favoriete bezigheid na een lange dag is in de zetel kruipen met mijn twee katten Pablo en Chili, en er nooit meer uitkomen. :) Aan de andere kant kook ik graag voor mijn vrienden en familie. Aangezien ik 3 jaar in de keuken van een koffiebar heb gewerkt, kan ik mezelf officieel een keukenprinses noemen! Ik vind het heerlijk om lekkere diners te koken en feestjes te organiseren voor familie en vrienden, maar helaas vind ik de afwas achteraf wel niet zo leuk ;)

THIS or THAT?

Wat heeft je naar The Dot Society geleid?

Samen met mijn collega grafisch ontwerper Kato van Hassel heb ik grafische vormgeving gestudeerd aan Luca School Of Arts. Toen zij een job had bij The Dot Society zag ik dit verschijnen en ben ik The Dot meteen gaan volgen op Instagram. Ik heb zelfs stiekem gesolliciteerd als stagiaire (met een knipoog naar een vaste job natuurlijk) omdat ik zo graag in dit team wilde werken.  Toen ik een paar maanden later de vacature voor graphic designer/content creator zag, greep ik meteen mijn kans. Nog geen drie weken later kreeg ik een telefoontje dat ik kon beginnen!  Voor mij was dit echt een droom die uitkwam om als jonge starter deel uit te maken van dit vrouwelijke top ondernemersteam, en ik ben nog steeds super blij om deel uit te maken van dit geweldige team en om mezelf elke dag nog meer te kunnen ontwikkelen :)

Grootste levensles die iemand je ooit heeft verteld?

Vorige zomer was ik in Schotland en kocht ik voor mezelf een klein glazen potje met een steen erin. De beschrijving van de steen was ‘helpt je dingen los te laten’. Omdat ik het soms moeilijk vind om los te laten of om me niets aan te trekken van wat mensen denken, vond ik deze steen toepasselijk voor mezelf. Leuk weetje: ik heb hetzelfde potje ook voor mijn mama gekocht, omdat zij hetzelfde ‘probleem’ heeft. Soms is zij degene die me eraan herinnert dat ik het niet bij iedereen goed kan doen. Maar soms ben ik ook degene die hetzelfde tegen haar moet zeggen. Zij gaf hier de benaming voor: ‘no stick’. Wat ongeveer hetzelfde betekent als: hou je niet vast aan dingen die je niet kunt veranderen en soms moet je tot inzicht komen waar je het los moet laten. Hoewel ik niet echt bijgelovig ben, helpt dit steentje me om vaker los te laten en dat is mijn grootste levensles die ik probeer vol te houden.

Hoe het team mij beschrijft in 4 emoji’s

Klaar om exponentieel te groeien?

Op zoek naar een partner die je kan begeleiden in de eindeloze mogelijkheden om nieuwe klanten aan te trekken en je huidige klantenbasis frequenter te laten terugkeren? Of juist om de eerste internationale stappen naar groei te zetten?

This post is also available in: Engels