Casper is erin geslaagd om het eerste hybride keukenconcept in België te lanceren. Casper wil de bezorgmarkt veroveren met kwaliteitsvol comfortvoedsel tegen redelijke prijzen. Ze hebben verschillende voedingsmerken gecreëerd om tegemoet te komen aan de behoeften van verschillende smaken en hebben Casper als kwaliteitslabel bovenaan geplaatst. The Dot Society heeft met hen samengewerkt aan het opzetten en implementeren van een holistische digitale strategie. Hoofddoel: dit virtuele merk de juiste market-fit bezorgen en maand na maand de verkoop opschalen.

Overview

Casper heeft een duidelijk first-mover-voordeel als het gaat om het donkere keukenconcept in België. In 2020 lanceerden ze hun eerste 3 donkere keukens in Gent, Leuven en Antwerpen en hadden ze meteen een agressieve acquisitieaanpak waarbij ze het concept repliceerden naar andere steden.

Samen met het Casper team hebben we buyers persona’s gedefinieerd en onze digitale marketing strategie afgestemd op deze persona’s met betrekking tot kanalen waarop ze actief zijn berichten en content die hen specifiek aanspreekt.

Daarnaast hebben we een digitale blauwdruk ontwikkeld over hoe te lanceren in nieuwe steden versus hoe een loyale klantenbasis te behouden in meer volwassen steden en de verkoop nog verder te stimuleren.

Dit alles met een data-first aanpak, waarbij we continu testen en leren en onze strategie, content en framework verbeteren. Ook helpen we hen de data te vertalen naar concrete actiepunten en werken we continu aan verbeteringen in de customer journey.

Waarbij we echt kijken naar de 360° benadering en dus online en offline kanalen tegelijkertijd inzetten omdat ze echt hand in hand gaan om de beste ervaring voor de eindconsument te krijgen.

Approach

Omdat Casper een nieuw concept was, waren er geen historische gegevens beschikbaar. We baseerden onze strategie op uitgebreid marktonderzoek en gebruikten een flexibele opzet, waarbij het mogelijk was om snel van koers te veranderen naarmate we meer gegevens en inzichten kregen. Al doende leerden en optimaliseerden we.

Doelstellingen bepalen en de mediabudgetten bepalen die nodig zijn voor de betaalde kanalen. Voor meer volwassen locaties optimaliseren we op kosten per aankoop om de ROI te maximaliseren. Voor de lancering van nieuwe locaties kijken we naar uniek bereik, de tractie die we krijgen en CPA.

Het definiëren van de juiste persona’s, gebaseerd op leeftijd, locatie en interesse. Wij richten ons op verschillende soorten potentiële klanten in verschillende demografische gebieden op de juiste kanalen.

We gebruiken de gegevens en inzichten om te bepalen welke inhoud het beste werkt en briefen het creatieve agentschap en de fotograaf hoe ze de inhoud kunnen verbeteren om nog meer impact te maken.

Highlights

This post is also available in: Engels